viernes, 12 de febrero de 2010

Kepler: Movimiento de la Tierra alrededor del Sol.



Simulació en una fulla d'excel el movimient d'un cos, aplicánt-li una força centrípeta amb una aceleració negativa cap al centre. Obtenim un moviment circular com el que tenen les òrbites dels planetes al voltant del Sol.


En comparació amb l'altre día hui tenim la complicació que hem de calcular l'aceleració vectorial de la força centrípeta, ja que aquesta és diferent en cada moment al estar el cos en un lloc diferent en l'espai.


Finalment intentem simular l'òrbita terrestre coneixent la velocitat de traslació de la Terra, la massa del Sol y la distància entre ells. En teoría ens hauria de sortir l'orbita circular de la Terra en 365 díes; ens surt 418 díes en pegar la volta al Sol, demostrem que les lleis de Galielu, de Newton (llei gravitacional universal) i Kepler no fallen. Contenen totes les lleis, el problema està en trobar les forces.


Descobrim després com podem trobar l'orbita elíptica i els moviments armònics; sustituint les expressions d'aceleracions per una les de la llei de Hooke.