lunes, 8 de febrero de 2010

"Understanding Physics" El nostre lloc en l'espai i en el temps


En la classe d'avui hem fet un recorregut històric per la ciència en l'Antiga Grècia centrant-nos en el paper que van tindre en ella:
  • Plató: el món de les idees i model racional-matemàtic d'entendre la Ciència.
  • Demòcrit: a partir de l'olor del pà desenvolupa la Teoria Atòmica.
  • Aristòtil: busca respotes i explicacions a fenòmens naturals a partir de la seva observació i sentit comú. aconsegueix una manera d'entendre la Natura atractiva, simple i difícilment falsable.
Ja que la ciència actual es deudora dels antics científics que ja utilitzaven el mètode científic. Com diu Einstein: els grecs ja s'adonaven de l'existència de LLeis en la Natura, extreien un ordre; i nosaltres podem extructurar aquestes lleis en fòrmules matemàtiques.

Què és ciència? Actualment en la ciència la matemàtica és fonamental, el experiments s'utilitzen com a guia per fer possible la quantificació. Tota ciència fa possible la tecnologia, vessant utilitaria, però a més tenen un feed-back positiu; no podem fer ciència sense tecnologia i no pot haver-hi tecnologia sense ciència.

Finalemt realitzem una recerca en internet per buscar els grans científics desde l'Antiga Grècia fins a l'aparició de Copèrnic; entre ells destaquem a Arquímedes, Pitagoràs, Tales de Mileto, Demòcrit, Euclides, Ptolomeu, R. Bacon i Euclides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario